novosti
o nama
vodič za KBT
interesovanja
edukacije
konferencije
kontakt
linkovi
Novosti
Treći talas kognitivno-bihejvioralnih tretmana: Acceptance and Commitment Therapy (ACT) - edukativni seminar

02.04.2008

Seminar namenjen psiholozima, psihoterapeutima, socijalnim radnicima i svima koji su u direktnom kontaktu sa pacijentima. Pohađanje ovog seminara predstavlja jedinstvenu priliku da se učesnici po prvi put upoznaju sa ACT tretmanom kao najnovijim trendom u okviru bihejvioralne orijentacije. Akcenat tretmana je na strategijama koje podstiču neprosuđujuci i otvoren stav prihvatanja iskustava u momentu kada ih osoba doživljava, i koje motivišu klijente da odustanu od pokušaja kontrole nad unutrašnjim iskustvima.
Vreme i mesto održavanja: subota, 10. maj, Agencija TIM, Katolička porta 4, Novi Sad.
Voditelj: Ljiljana Mihic, Ph.D., Clinical Psychology, University of Western Ontario.
Detaljnije o seminaru, kao i načinu prijavljivanja, možete naći ovde (.pdf).

nazad na početak strane


38. Kongres Evropskog udruženja za kognitivne i bihejvioralne terapije; Helsinki, 10.-13. septembar 2008.

11.03.2008

Evropsko udruženje za kognitivne i bihejvioralne terapije (EABCT) najavljuje održavanje 38. godišnjeg kongresa. Glavna tema ovogodišnjeg kongresa je Razvoj, ali će se na kongresu govoriti i o novim pristupima u metakognitivnoj terapiji i shema terapiji, šta je to ACT (Acceptance and Commitment Therapy), kako facilitirati postraumatski razvoj kod klijenata sa kompleksnom traumom i sl. Sve detalje oko učesnika, programa, kao i prijavljivanja radova možete naći na zvaničnom sajtu kongresa.

nazad na početak strane


Šesti internacionalni kongres kognitivne psihoterapije; Rim, 19.-22. jun 2008.

06.12.2007

A.T. Bek Institut iz Rima i Institut za bihejvioralnu i kognitivnu psihologiju i psihoterapiju iz Firence imaju zadovoljstvo da najave 6. Internacionalni kongres kognitivne psihoterapije, koji će se održati od 19. do 22. juna, 2008. godine u Rimu. Kongres predstavlja idealnu priliku za prezentovanje najsavremenijih istraživačkih dostignuća iz oblasti kognitivno-bihejvioralne terapije, psihijatrije i bihejvioralne medicine, kao i njihovu primenu u praksi. Sve detalje oko učesnika, programa, kao i prijavljivanja radova možete naći na zvaničnom sajtu kongresa.

nazad na početak strane


Edukacija iz RE & KB terapije - plan i program za 2007/08.

04.09.2007

Uskoro počinje novi ciklus edukacije iz Racionalno emotivno bihejvioralne terapije u organizaciji Udruženja za kognitivne i bihejvioralne terapije Srbije. Do sada su popunjene dve edukativne grupe u Beogradu i jedna u Novom Sadu. Treća "beogradska" grupa je u procesu formiranja, a usled velikog interesovanja postoji mogućnost da se formira i još jedna grupa u Novom Sadu. Informator o planu i programu primarnog nivoa edukacije možete naći ovde, a za sve ostale informacije pišite na zormaric@eunet.yu.

nazad na početak strane


novosti :: o nama :: vodič za KBT :: interesovanja :: edukacije :: konferencije :: kontakt :: linkovi